OM OSS

«Om oss» er egentlig «om meg», noe som kan høres litt narsissistisk ut, men det kan jeg si med sikkerhet at jeg ikke er. Kort men godt: Jeg heter Anahi (uttales Anna-i), jeg er mor, danser, filmskaper, aktivist, tatovør, entrepreneur og mye mer.  Ikke nødvendigvis i den rekkefølgen.

(bilde kommer:)

Hvorfor skapte jeg Beauty & Soul?

Jeg elsker dyr. Jeg elsker natur. Og mange ganger elsker jeg mennesker også (spøk).

Jeg bestemte meg for å skape en nettbutikk, som hovedsakelig kunne tilfredsstille mine «altfor» (?) strenge krav for skjønnhetsprodukter og etisk handel. BEAUTY & SOUL ble skapt for alle som kan kjenne seg igjen med dette, som et opptatt av dyrevelferd, bærekraft, etisk handel. Men som også er utrolig glade i seg selv! 💛

Ved siden av alle mine aktiviteter (don't judge), har jeg alltid vært lidenskapelig opptatt av hudpleie, ingredienser og testing av dyr, jeg leser alle etiketter på produkter jeg kjøper, og er overbevist om at skjønnhet skal ikke komme på bekostning av lidelse. Ikke dyrs lidelse, og ikke menneskers.
Jeg er også overbevist på at det beste for huden vår er rene og naturlige ingredienser, fordi naturen vet best! 

Når jeg handlet produkter på nettbutikker som hovedsakelig selger store, populære merker og har masse utvalg (no need to mention their names), så følte jeg at jeg ga pengene mine til en bedrift som også støttet dyremishandling (jeg er en overtenker), og som heller ikke tok i betraktning bærekraft eller etisk handel. 

Selv om dyretesting i kosmetikk ble forbudt i EU/EØS i 2013 (etter langvarige underskriftskampanjer), betyr IKKE det at et merke ikke tester på dyr. I Europa er kosmetikk-selskaper lovlig pålagt å utvikle produkter som ikke tester på dyr, men kun for denne delen av verden. Mange av merkene som hevder å ikke teste på dyr, gjør faktisk dette gjennom direkte og indirekte handlinger, for andre markeder.
I Kina for eksempel, så er dyretesting pålagt for all kosmetikk som selges der. Hvis merket da selger til Kina, tester de derfor fortsatt på dyr. 

Greenwashing har også blitt et stort fenomen. Greenwashing er et begrep som brukes for å beskrive en falsk eller villedende handling, eller et sett med påstander fra en organisasjon, om den positive innvirkningen av et selskap/produkt/tjeneste har på miljøet.

Det forekommer også gjennom at større selskaper som gjennomfører dyretesting, skaper under-selskaper som fremstår som Cruelty free. Visste du for eksempel at The Ordinary er eid av Estée Lauder, som er på PETA sin liste over selskaper som selger til China, og derfor tester på dyr?

Personlig, vil jeg handle på en nettbutikk med ren samvittighet. Min mening er at bedrifter (og for den saks skyld, staten) må ta mye mer ansvar for produktene de selger, og at de før eller senere må ta et standpunkt. Enten så selger du merker som skader miljøet og tester på dyr, eller så selger du dem ikke.

Jeg vet jeg ikke er alene, og det gjør meg lykkelig at flere nettbutikker velger å gå denne veien! Men jo flere jo bedre, og BEAUTY & SOUL skal levere. Vi må erobre verden sammen ikke sant?


Så hvorfor handle hos Beauty & Soul?

- Beauty and Soul er en liten nettbutikk, med et stort hjerte. Her selger vi kun Cruelty free og ren skjønnhetspleie, som skal være effektiv og spennende å bruke! Her kommer du til å finne eksklusive og luksuriøse produkter, som heller ikke er drit dyre... (Kan jeg banne på nett?)

- Her trenger du ikke å lete lenge! Alle, absolutt alle våre produkter er naturlige, bærekraftige, uten skadelige kjemikalier, vegan*/vegan-friendly, og framfor alt, never ever testet på dyr. Verden er et nøtteskall, og vi har funnet deilig og effektiv kosmetikk som kommer til å forføre selv de som ikke tror på den grønne bølgen! Men produktene skal snakke for seg selv. Og målet mitt er å overbevise selv de mest skeptiske (guilty as charged).

- Vi gjenbruker så mye vi kan. Esker vi mottar blir brukt igjen til leveranser. Så noen imperfeksjoner i innpakninger får dere bare finne dere i, alt blir gjort med bærekraft i omtanke. All annen innpakning er også miljøvennlig, og fyllmasse er av bla. maisstivelse og/eller resirkulert papir. Merkene vi selger tenker også på det samme!

*Etter mange undersøkelser har jeg lært at «vegan» ikke alltid betyr at det er sunt, at et vegansk produkt mange ganger inneholder skadelige kjemikaler, og at ordet VEGAN blir også brukt som et salgs-argument. I de tilfellene produktet ikke er 100% vegan, er bærekraft i fokus. Du kan alltid finne mer informasjon under hvert produkt.
 
- Merkene vi representerer er mindre eller voksende bedrifter, hvor ETISK HANDEL med sitt nærmiljø, bærekraft, dyrevelferd og naturlige ingredienser er i hovedfokus. Det vil si at når dere kjøper hos Beauty & Soul, så støtter dere også bedrifter som ikke overproduserer. Siden disse merkene er mindre/voksende bedrifter, og de ikke har all produksjonskapasitet i verden, kan det hende noen produkter ikke alltid er i STOCK, men det er verdt å vente! Kvalitet ovenfor kvantitet...

Våres ambisjoner?

Vi vil vokse med deg! Vi vil skape et samfunn hvor vi som bedrift og dere som kunder kan samarbeide og finne de beste alternativene. Har du forslag, produkt-ønsker, eller hvilket som helst spørsmål, kan du sende meg en melding til kundeservice eller en epost til: info@beautyandsoul.no

Jeg vil svare deg så fort som mulig, normalt innen 24 timer.

Med din hjelp, håper BEAUTY & SOUL å bli en av de beste nettbutikkene innenfor cruelty free og ren kosmetikk i Norge. Det virker som om å kjøpe ren og økologisk hudpleie er altfor eksklusivt, og det vil vi forandre. Vi vil at denne type skjønnhetsprodukter skal bli tilgjengelig for de fleste, og at det skal lønne seg å kjøpe økologisk.

Det er ikke billig å drive nettbutikk i Norge, men vi skal gjøre alt vi kan for å holde prisene på akseptable nivåer, og ikke overdrive verdien.

Etterhvert som vi vokser, kommer vi til å støtte flere miljø- og dyrevernsinstitusjoner, og/eller gi kunden alternativer til å gi tilbake til en organisasjon av deres preferanse. Flere av våre merker gjør også dette, og alt dere kjøper fra dem gjennom BEAUTY & SOUL, bidrar til støtte.


Var det alt?

Neida... Vi mener at alle har sin egen unike skjønnhet, at alle hudtyper har sin sjarm, og vi kommer til å jobbe aktivt med å spre vårt budskap. Jeg har fet hud, rosacea, melasma, arr og fine linjer… og jeg føler meg helt perfekt med det! 

Dette er grunnen til at vårt hovedfokus er hudens helse, og ikke å dekke «imperfeksjoner», som egentlig ikke er det. Vi kommer til å selge transparent makeup, denne sminke-stilen har en less is more tilnærming, og går inn for å normalisere din egen (og nydelige!) hudtekstur. I motsetning til porselen-hud som nesten tvinger oss til å prøve alle slags hud- og sminkeprodukter, handler transparent sminke om din naturlige og nåværende hudtilstand. Selvtillit er power... og vi vil hjelpe deg å fremheve skjønnheten din, ikke skjule den! 
#assheis

Selvfølgelig er alle våre produkter er kjønns-nøytrale.


Sist men ikke minst

Jeg invitere dere til å bli med av vårt lille men snille samfunn på:

INSTAGRAM

FACEBOOK (kommer snart)

TIKTOK (kommer snart)

Her kan dere bli mer kjent med meg og med merkevarene våres, kommunisere dere direkte og kommentere hva dere vil! Hvis du har brukt noe fra BEAUTY & SOUL, tagg oss gjerne i dine sosiale medier!

Håper vi sees...

XOXO